Matkapalsta

Teatterimatka Kajaaniin tehtiin lauantaina 30.4.2022

Matkaan lähdettiin aamulla Huovarin linja-autolla lumihiutaleiden leijaillessa. Aamukahvit nautittiin Kärsämäellä Juustoportilla ja runsas, herkullinen ateria syötiin Kajaanissa ruokapalvelu Herkussa.

Zorro -musikaalia mentiin katsomaan Kajaanin vanhaan, tunnelmalliseen teatteriin. Vauhdikkaassa ja musikaalisessa esityksessä riitti nähtävää ja kuultavaa. Upeaa laulua, soittoa ja tanssia mahtavien lavasteiden ja vaatetusten kera. Rytmikästä ilotulitusta, miekkataisteluja ja tunteiden paloa, kuten esitteessä luvattiin. Aihe kosketti ajankohtaisuudellaan, olihan kyseessä ahdinkoon jätetyn kansan pelastamisesta.
Paluumatkalla todettiin yhteisesti musikaalin olleen voimaannuttava kokemus.

Oheisesta linkistä pääsee katselemaan kuvia ja tietoa musikaalista:

https://www.kajaaninteatteri.fi/ohjelmisto/zorro/

 

Pikkujoulumatka Härmän kylpylään 25. - 27.11.2021

Reissuun lähdettiin aamupäivästä sakeahkossa lumipyryssä Huovarin linja-autolla. Ongelmallinen keli aiheutti kuskille haasteita näkyvyyden ja tuulilasin jäätymisen suhteen. Köröteltiin rauhallista tahtia eteenpäin ja vähitellen pyry lakkasi ja aurinkokin ilahdutti matkalaisia.

Menomatkalla pysähdyttin Kortesjärvellä, jossa saatiin tutustua Suomen jääkärimuseoon. Paikalla oli  opas kertomassa jääkäriliikkeen synnystä ja taustoista. Museossa oli paljon kuultavaa, nähtävää ja ihmeteltävääkin.
Samassa yhteydessä päästiin näkemään myös Suomen luonnon täytettyjä villieläimiä vitriinin takaa.
Kortesjärven kirkon synnystä ( valmistunut v. 1794, kellotapuli v. 1855 ) ja vaiheista kertoi paikallisopas ensin pihapiirissä ja sitten sisällä kauniissa kirkossa. Ihaillen katsoimme vanhaa kirkkoa ja muistelimme omaa menetettyä...

Härmän kylpylässä päästiin nauttimaan hyvän ruuan lisäksi kuntosali- ja kylpylätarjonnasta. Torstai-iltana halukkaat pääsivät laulamaan karaokea ja tietysti tanssimaan. Perjantaina pelattiin porukalla bocciaa, johon kaikki pääsivät osallistumaan. Peli osoittautui hauskaksi ja haastavaksi ensikertalaiselle. Päivällisen jälkeen seurasi odotettu ilta ravintolassa. Siellä vieraita viihdytti ja tanssitti kaksi orkesteria, Jyrki Nurminen & SÄVEL sekä Leif Lindeman orkestereineen. Leif osasi viihdyttää rennolla esiintymisellään ja keräsi valtavat abloodit!

Lauantaina lähdettiin virkistynein mielin kohti Ylivieskaa. Kokkolassa käväistiin vielä kahvilla ja sitten autossa oli yllätysarpajaiset. Onnekkaat saivat pussillisen porkkanoita, ilmeisesti laatikon tekoa ajatellen.
Onnistuneesta matkasta saadaan kiittää Liikenne Huovarin taidokasta kuskia sekä matkavastaajaamme Heljä Kangasta.