Vuoden 2019 tapahtumia

18.3.2019 porinakerhossa aiheena Minna Canthin elämäntyö.

Amanda Marjakangas ja Eeva Hannula olivat valmistelleet mielenkiintoisen "näytelmän" Minna Canthin elämäntyöstä. Hänen syntymäpäivästä tulee 19.3.2019 kuluneeksi 175 vuotta. Amanda piti kattavan luennon Minnan elämän vaiheista ja hänen kirjallisesta tuotannostaan ja seurapiirielämästään. Eeva oli pukeutunut "Minnaksi" ja luki välillä kantaa ottavia lausuntoja kirjastaan. Yleisölle oli tarjolla "Minnan kakkua" kauniisti pöydille laitettuna kuten Minnan salongissa aikoinaan. Esillä  oli myös Minnan omaa sekä hänestä tuotettua kirjallisuutta.

Kulttuurikerholaiset olivat askarrelleet jokaiselle oman kortin.

18.2.2019 vietettiin Ystävänpäivää porinakerhossa.

Amanda kertoi ystävänpäivän syntyhistoriaa ja porinakerholaiset saivat kirjoittaa lapulle, mitä  heidän mielestään ystävyys on. Kulttuurikerholaiset lukivat yleisölle lappujen "tuotokset". Yhdessä laulettiin myös Amandan sanoittama Ystävä -laulu. Alla olevassa liitetiedostossa hauskan laulun sanat.

Lopuksi jokainen sai kulttuurikerholaisten askarteleman ystävänpäiväkortin runon kera.

Toimintapäivä JEDU:n opiskelijoiden kanssa

6.2.2019 saimme viettää toimintapäivää JEDU:n lähihoitajaopiskelijoiden kanssa. He olivat suunnitelleet monipuolista ja virikkeellistä toimintaa, saimme:
- tehdä omat taideteokset musiikin inspiroimana
- vastata visaisiin kysymyksiin ( tietävimmät palkittiin )
- rentouttavaa hierontaa hämyisessä huoneessa
- monipuolista tuolijumppaa
- valmistaa ruokaa yhteiselle aterialle
- kuulla viihdyttävää musiikkia ruokailun lomassa

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

Ohessa muutama kuva päivän toimintatuokioista.

EKL:n järjestämiä koulutuksia Oulussa ja Nivalassa

23.1.2019 EKL järjesti koulutustilaisuuden Oulun Lasaretissa, jossa järjestösuunnittelija Jarkko Utriainen esitteli tulevia kursseja, uusia toimintoja sekä TSL-kurssitukien hakuprosessia. Koulutukseen osallistuivat Marja-Leena Korhonen, Liisa Häivälä, Sisiko Pöllänen, Eeva Hannula ja Pirjo-Leena Somero.

13.2.2019 EKL:n kouluttaja Marjo Raitoharju piti Nivalan ja Ylivieskan seudun eläkkeensaajien hallituksen jäsenille koulutus-starttipäivän Nivalassa. Koulutukseen osallistui Ylivieskasta 7 ja Nivalasta 9 hallituksen jäsentä. Antoisassa päivässä pohdittiin mm. kokouksien "henkeä" ja laadittiin reilun pelin säännöt.
(Kuvat M-L Korhonen)

Kehittämisasiantuntija/potilasturvallisuuskoordinaattori Riitta-Liisa Kujala Ppky Kalliosta piti 11.2.2019 mielenkiintoisen luennon keinoista, joilla voidaan ehkäistä kaatumisia sekä ulkoillessa että kotiympäristössä. ( kuva M-L Korhonen )
25.2.2019 pidetyssä porinassa Eeva ja Amanda esiintyivät "Kalevalan päivän hengessä".

Porinassa tapahtunutta:

Boccian tuomareina toimineet Kari Löfbacka ja Mikko Kopakkala ovat nyt suorittaneet bocciatuomarin kurssin 8.2.2019! Onnittelut!